Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών
Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας

www.sgeotopo.gr

Γεω-εντοπίζοντας το 1821 στην περιοχή σου

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας συμμετέχοντας ενεργά στους εορτασμούς για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, διοργανώνει χαρτογραφική δράση με τίτλο:

«Γεω-εντοπίζοντας το 1821 στην περιοχή σου»

Post GeoentopizontasPSPMGTm

Στα εορταστικά πλαίσια της επετείου των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης, ο Π.Σ.Π.Μ.Γ.Τ. διοργανώνει, μια πρωτότυπη για τα Ελληνικά δεδομένα, πληθοποριστική εθελοντική χαρτογραφική δράση. Σκοπός είναι η καταγραφή σ’ έναν ενιαίο χάρτη, των αποτυπωμάτων (μάχες, γεγονότα, συναντήσεις της επανάστασης, μνημεία, δρόμοι, πλατείες κ.α.) της Ελληνικής Επανάστασης από τον Τούρκικο ζυγό, στο σύγχρονο Ελληνικό Κράτος.

Η δράση απευθύνεται προς κάθε ενδιαφερόμενο είτε με ατομική, είτε με συλλογική ομαδική συμμετοχή. Συγκεκριμένα απευθύνεται σε:  

- Μαθητές & φοιτητές

- Ενήλικες, γονείς

- Σχολεία, Σύλλογοι, Σωματεία, Μ.Κ.Ο. κ.ο.κ.

- Ιδρύματα, Δημόσιοι και Ιδιωτικοί φορείς κ.ο.κ.

Η δράση θα έχει διάρκεια από τις 01 Μαΐου έως 30 Σεπτεμβρίου 2021.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙΣ ΤΙΣ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Οι συμμετέχοντες, θα πρέπει να στείλουν τα γεω-δεδομένα και όλα τα απαραίτητα αρχεία που τεκμηριώνουν κατά την κρίση τους τη συμμετοχή τους στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. καθώς και θα συμπληρώνουν μια φόρμα συμμετοχής.  Να σημειωθεί πως σε περίπτωση που το μέγεθος των αρχείων ξεπερνάει τα 10 MB καλό είναι να αποστέλνονται με υπηρεσία μεταφοράς αρχείων που βασίζεται στο Διαδίκτυο (πχ. Wetranfer, Dropbox κ.ο.κ.)

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας, με τη λήξη του διαγωνισμού θα επεξεργαστεί το πλήθος των δεδομένων με σκοπό τη δημιουργία του τελικού Χάρτη.

Όλοι οι συμμετέχοντες, των οποίων τα αρχεία θα χρησιμοποιηθούν στο χαρτογραφικό υπόβαθρο, θα μνημονεύονται στα συνολικά μεταδεδομένα, εφόσον το επιθυμούν, με σκοπό η προσφορά τους για την υλοποίηση αυτού του πρωτότυπου για τα Ελληνικά δεδομένα χάρτη να παραμείνει ανεξίτηλη στο πέρασμα του χρόνου.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1592258594312396/

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το τρόπο συλλογής των γεωδεδομένων και τους μορφότυπους των τελικών αρχείων της δράσης (κλικ ΕΔΩ)

Βήμα 1ο: Συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής στο παρακάτω σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdBTCwZhCIBaKbISh4-5zzWAPhhzDTUdMCpYZBRNqncNj2SDg/viewform 

Βήμα 2ο: Αποστολή τελικών αρχείων στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

 

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε την δράση του συλλόγου στον επίσημο κατάλογο δρασεων και εκδηλώσεων της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

1821gr

Ετικέτες: ΠΣΠΜΓΤ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΔΡΑΣΗ 1821 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΕΩΕΝΤΟΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ 1821 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΟΥ

Γίνε μέλος του συλλόγου


Αν θες να λαμβάνεις συνεχή υποστήριξη ως Μηχανικός Γεωπληροφορικής & Τοπογραφίας

γίνε ενεργό μέλος του Συλλόγου.

Εγγραφή στο newsletter

Η δυνατότητα εγγραφής στο newsletter του Συλλόγου, βρίσκεται προσωρινά εκτός λειτουργίας 

Επικοινωνία

    Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών
  Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας
     Παύλου Μελλά 6, Σέρρες, Τ.Κ. 62123
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Social media

Συνδεθείτε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ © 2019
Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.sgeotopo.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.