Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών
Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας

www.sgeotopo.gr

 • Αρχική
 • Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ
 • ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Πληροφορίες για νέους επαγγελματίες

Κατά την έναρξη του ελεύθερου επαγγέλματος αλλά και κατά την διάρκεια ο ελεύθερος επαγγελματίας θα έρθει σε επαφή με ένα πλήθος επιμελητηρίων και οργανισμών. Παρακάτω γίνεται μια αναφορά σε ποια από αυτά είναι υποχρεωμένος να είναι εγγεγραμμένος, και σε ποια είναι προαιρετικό.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ

 • E.E.T.E.M. (Επαγγελματική & Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών)
  H E.E.T.E.M αποτελεί τον Επιστημονικό και Επαγγελματικό ενιαίο φορέα οργάνωσης και εκπροσώπησης των Μηχανικών του Τεχνολογικού Τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης (Τ.Ε.Ι, Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε).
 • Ε.Φ.Κ.Α. - Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης
  Όπως κάθε εργαζόμενος θα πρέπει να ανήκει σε έναν ασφαλιστικό οργανισμό, έτσι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες ασφαλίζονται στον Ε.Φ.Κ.Α.
 • Εμπορικό Επιμελητήριο της εκάστοτε περιοχής
  Όλοι οι επαγγελματίες που έχουν έδρα της εμπορικής τους δραστηριότητας στην περιφέρεια του εκάστοτε Επιμελητηρίου.

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ

 • Τ.Ε.Ε. - Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας
  Το Τ.Ε.Ε. είναι το επιμελητήριο για τους πολιτικούς μηχανικούς, τους αρχιτέκτονες, τους τοπογράφους, τους μηχανολόγους, τους ηλεκτρολόγους, τους μηχανολόγους-ηλεκτρολόγους και τους ναυπηγούς, καθώς και για τους κατόχους Διπλώματος της αντίστοιχης σχολής του Ε.Μ. Πολυτεχνείου ή ομοταγών σχολών της αλλοδαπής.
  Η εγγραφή στο Τ.Ε.Ε. εξασφαλίζει την πρόσβαση του Μηχανικού στις Δηλώσεις Αυθαιρέτων Κτισμάτων του Ν4178/2013, και στην Εφαρμογή Κ.Ε.Ν.Α.Κ. του Τ.Ε.Ε.

Με την ολοκλήρωση των εγγραφών σε Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, Ε.Φ.Κ.Α., Εμπορικό Επιμελητήριο, και στον Σύλλογο μας, γίνεται και η επίσημη έναρξη του επαγγελματία.

Παρακάτω παραθέτουμε ένα υπόδειγμα της επαγγελματικής σφραγίδας που πρέπει να χρησιμοποιούν όλοι οι Πτυχιούχοι Μηχανικοί Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας, σύμφωνα με το υπόδειγμα της επαγγελματικής σφραγίδα που προτείνει η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ για τους Μηχανικούς Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

 

   

 

Γίνε μέλος του συλλόγου


Αν θες να λαμβάνεις συνεχή υποστήριξη ως Μηχανικός Γεωπληροφορικής & Τοπογραφίας

γίνε ενεργό μέλος του Συλλόγου.

Εγγραφή στο newsletter

Η δυνατότητα εγγραφής στο newsletter του Συλλόγου, βρίσκεται προσωρινά εκτός λειτουργίας 

Επικοινωνία

    Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών
  Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας
     Παύλου Μελλά 6, Σέρρες, Τ.Κ. 62123
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Social media

Συνδεθείτε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ © 2019
Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.sgeotopo.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.