Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών
Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας

www.sgeotopo.gr

po

Εισήγηση του προέδρου Αθανάσιου Δήμου και του μέλους ΔΣ Δημήτριου Τζιουμακλή σε Διεθνές Διεπιστημονικό Διαδικτυακό Συνέδριο

Παρουσίαση του θέματος "Η συμβολή της Γεωπληροφορικής και των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (G.I.S.) στην οδική ασφάλεια. Εφαρμογή μελέτης στο Δήμο Ελασσόνας¨ ,

πραγματοποιήθηκε από τους πρόεδρο του Συλλόγου Αθανάσιος Δήμου και το μέλος του Δ.Σ. Δημήτριο Τζιουμακλή το Σάββατο 30 Μαΐου 2020 μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Διεπιστημονικού Διαδικτυακού Συνεδρίου - Η Κοινωνία της Κυκλοφορίας. Μια ολοκληρωμένη θεώρηση παραμέτρων για την αυριανή κινητικότητα (29-31 Μαΐου 2020).

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση στο παρακάτω σύνδεσμο του Youtube

https://youtu.be/jqr9ONZOly0?t=31758

Ετικέτες: Αθανάσιος Δήμου Δημήτριο Τζιουμακλής Πρόεδρος Συνέδριο 1ο Διεθνές Διεπιστημονικό Διαδικτυακό Συνέδριο Η Κοινωνία της Κυκλοφορίας

νασααα

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας, είναι υποστηρικτής (comunity partner) του NASA Space Apps COVID-19 Challenge.

Στις 30-31 Μαΐου 2020, η NASA, μαζί με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και την Ιαπωνική Υπηρεσία Εξερεύνησης της Αεροδιαστημικής (JAXA), προσκαλεί πληροφορικούς, επιχειρηματίες, επιστήμονες, σχεδιαστές, κατασκευαστές, καλλιτέχνες και τεχνολόγους να συμμετάσχουν σε ένα virtual hackathon. Στη διάρκεια των 48 ωρών, οι συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο θα δημιουργήσουν εικονικές ομάδες και θα χρησιμοποιήσουν δεδομένα παρατήρησης της Γης για να αναπτύξουν λύσεις σε ζητήματα που σχετίζονται με την πανδημία COVID-19. 

Ο φορέας Βιομιμητισμού Ελλάδος, έρευνα και καινοτομία Biomimicry Greece Research and Innovation σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικτυακή διοργάνωση σε συνεργασία με άλλους φορείς.  Στο πλαίσιο αυτό σας προσκαλούμε να συμμετάσχεται.

νασαα222

 Οι προκλήσεις θα κυμαίνονται από τη μελέτη του κορονοϊού που προκαλεί το COVID-19 και τη διάδοσή του μέχρι και στον αντίκτυπο που έχει η ασθένεια στο σύστημα της Γης. Οι προκλήσεις θα επικεντρωθούν στους ακόλουθους θεματικούς τομείς:

- Μαθαίνοντας για τον ιό και τη διάδοσή του χρησιμοποιώντας διαστημικά δεδομένα
- Τοπική απόκριση / αλλαγή και λύσεις
-  Επιπτώσεις του COVID-19 στην απόκριση του συστήματος της Γης
- Οικονομική ευκαιρία, αντίκτυπος και ανάκαμψη κατά τη διάρκεια και μετά το COVID-19
-Παρουσίαση μέσω της τέχνης  προτάσεις για το covid-19

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με:
Θοδωρή Αλεξάνδρου, email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Κλεοπάτρα Αλαμανταριώτου email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

NASA223

Χρήσιμες πληροφορίες

1. Δημιουργήστε λογαριασμό στη κεντρική ιστοσελίδα https://covid19.spaceappschallenge.org/ 

2. Αν έχετε κάποια ομάδα πρέπει όλοι να κάνουν registration στο σύστημα με διαφορετικά email

3. Επίσης δημιουργήστε ένα registration και στο παρακάτω link ώστε να σας παρέχουμε υποστήριξη και να σας ενημερώνουμε για εξελίξεις:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdZsyRE_8FReI5Qbzp9qRSJv_mQDK9xdUBfmvHn87SlVovrVQ/viewform

4. Για επιλογή πρόκλησης https://covid19.spaceappschallenge.org/challenges/covid-challenges

 

Ετικέτες: ΠΣΠΜΓΤ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ NASA NASASPACEAPPS NASA Space Apps COVID-19 Challenge

syllogossupport

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας, υποστηρίζει το antivirus crowdhackathon. Είναι ο 2ος απομακρυσμένος μαραθώνιος καινοτομίας και τεχνολογίας για εφαρμογές - μεθοδολογίες για την οικονομία και την κοινωνία με στόχο να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της πανδημίας. Μπορούμε με την χρήση των νέων τεχνολογιών και εργαλείων να παραμένουμε αισιόδοξοι, ενεργοί και δημιουργικοί.

antivirius social 2nd hd 1920 2

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στο 2ο κύκλο του απομακρυσμένου μαραθωνίου καινοτομίας antivirus crowdhackathon για ψηφιακές εφαρμογές και μεθοδολογίες για την οικονομία και την κοινωνία που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας απευθύνει η Περιφέρεια Αττικής . Ο 2ος κύκλος θα πραγματοποιηθεί 21 - 24 Μαΐου. Οι συμμετέχοντες καλούνται να αξιοποιήσουν όλα τα μέσα της σύγχρονης τεχνολογίας για να δώσουν χρήσιμα αποτελέσματα στα άμεσα προβλήματα και στις ανάγκες που θα τεθούν από φορείς αλλά και πολίτες. Στον μαραθώνιο μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι πήραν μέρος στον 1ο κύκλο και να βελτιώσουν την πρότασή τους, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος, ομάδες, ακαδημαϊκά και ερευνητικά εργαστήρια και εταιρείες με τους ακόλουθους τρόπους:

  • δίνοντας προτάσεις για επίλυση θεμάτων ή προβλημάτων που προκύπτουν από την πανδημία του κορονοϊού, στον χώρο της υγείας, της επιχειρηματικότητας, της οικονομίας και ευρύτερα της κοινωνίας μέσα από δημόσια υποβολή θεμάτων προς επίλυση - διαβούλευση https://hello.crowdapps.net/crowdhackathon-antivirus/ .
  • αναπτύσσοντας πρωτότυπες μεθοδολογίες και εφαρμογές που αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα (διαγωνιζόμενοι - εγγραφή εδώ ).
  • υποστηρίζοντας αυτή την προσπάθεια (μέντορες, χορηγοί, υποστηρικτές, δημόσιοι οργανισμοί, εταιρείες, συλλογικοί φορείς, δήλωση υποστήριξης εδώ ).

Οι θεματικές ενότητες του μαραθωνίου είναι:

Α. Για τον κλάδο της Υγείας

Β. Για όλους τους κλάδους που μετασχηματίζονται και επηρεάζονται από την πανδημία

Γ. Για τις υπηρεσίες του Δημοσίου προς τους πολίτες στις συνθήκες της πανδημίας

Δ. Για την αντιμετώπισή νέων προκλήσεων για τον πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα

Τον μαραθώνιο υποστηρίζουν το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κ αθώς και παραγωγικοί και συλλογικοί φορείς της οικονομίας και της κοινωνίας.

Στον εν λόγω μαραθώνιο συμμετέχει και ο πρόεδρος μας Αθανάσιος Δήμου ως μέντορας και υποστηρίζει μαζί με τον σύλλογο την καινοτόμα προσπάθεια και δράση που γίνεται στη χώρα μας.

Καταγραφήmetnroing

Σχετικοί Σύνδεσμοι

https://crowdhackathon.com/antivirus/register/

http://hello.crowdapps.net/crowdhackathon-antivirus/

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

 

Ετικέτες: Αθανάσιος Δήμου ΠΣΠΜΓΤ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ AntivirusHacathon antiviruscrowdhackathon

euvsvirussupport

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανευρωπαϊκό Hackathon με οργανωτές την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας που πραγματοποιήθηκε στις 24-26/04/20, με πάνω από 25.000 συμμετέχοντες απο όλη την Ευρώπη (πάνω από 2500 μέντορες και πάνω από 3000 ομάδες και projects)

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας ήταν υποστηρικτής του Πανευρωπαϊκού Hackathon (#EUvsVirus) για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για την αντιμετώπιση κοινωνικών προκλήσεων που σχετίζονται με τον κοροναϊό, στην κατηγορία υποστηρικτών Civil Societies.

Το pan-European Hackathon EuvsVIRUS (https://euvsvirus.org/) διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (European Commission) με επικεφαλής το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας και σε στενή συνεργασία με τα κράτη μέλη της ΕΕ. Στόχος η σύνδεση της κοινωνίας των πολιτών, εταίρων και επενδυτών σε όλη την Ευρώπη, προκειμένου να αναπτύξει καινοτόμες ιδέες και λύσεις για την κρίση του Κορωνοϊού.

euvsvirusproedros

Αξιοσημείωτο είναι να αναφέρουμε πως ο πρόεδρος του Συλλόγου Αθανάσιος Δήμου διετέλεσε Μέντορας (Mentor) και Αξιολογητής (Jury) της 1ης Αξιολογικής Επιτροπής στις κατηγορίες Remote Working & Education.

Ετικέτες: Αθανάσιος Δήμου ΠΣΠΜΓΤ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ #EUvsVirus Πανευρωπαϊκό Hackathon

dronepro2

Το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. (Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εφαρμογών της Πληροφορικής στο Σχεδιασμό του Χώρου του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προκηρύσσει Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο

 «Drone PRO II. Χειρισμός UAVs, επεξεργασία & φωτοερμηνεία ψηφιακών εικόνων από λήψεις UAVs»

 Το εν λόγω Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα αυξημένης ζήτησης, σαν προέκταση του πρώτου κύκλου.

Το Drone Pro II είναι, μέχρι στιγμής, το πρώτο και μοναδικό ακαδημαϊκού επιπέδου ταχύρρυθμο πρόγραμμα, με ανάλογο αντικείμενο. Στόχοι του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Drone Pro II είναι η εκμάθηση χειρισμού και η πρακτική χρήση των drones.

Το περιεχόμενο των διαλέξεων αφορά σε εφαρμογές των drones στην τοπογραφία, τη φωτογραμετρία, τους δασικούς χάρτες, τη γεωργία ακριβείας, σε ογκομετρήσεις, επίβλεψη έργων, στην αρχαιολογία, στην 3D απεικόνιση, στην ανάλυση εικόνων drones με εξειδικευμένα λογισμικά καθώς και στην εναέρια φωτογράφηση.

Οι εκπαιδευόμενοι καλύπτουν τις ώρες προετοιμασίας για την απόκτηση άδειας χειριστή drone, μετά από εξετάσεις, που πραγματοποιεί αποκλειστικά η ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) και εν συνεχεία λαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης και βεβαίωση ECTS μονάδων.

Η υλοποίηση του παρόντος προγραμματίζεται κατά τους μήνες Μάιο – Ιούνιο του 2020.

Επιπροσθέτως, το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης με τηλεδιασκέψεις μέσω webian πλατφόρμας, περιέχει τόσο πρακτικό όσο και θεωρητικό τμήμα και απευθύνεται σε κατασκευαστικές εταιρείες, μελετητικά γραφεία, ιδιώτες μηχανικούς, επιμελητήρια, στελέχη τεχνικών υπηρεσιών δημοσίου, επαγγελματίες φωτογράφους, φοιτητές, μεταπτυχιακούς και πληθώρα άλλων επαγγελματικών κλάδων.

Πληροφορίες για το περιεχόμενο, το αναλυτικό πρόγραμμα, τις λειτουργικές ενότητες και το κόστος συμμετοχής στο Πρόγραμμα Drone Pro, μπορούν να αναζητηθούν στις κάτωθι διευθύνσεις

 Παρακαλούμε να αναφέρετε την ιδιότητά σας, καθώς ισχύει εκπτωτική τιμολογιακή πολιτική για τα μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας

Πληροφορίες:

http://learning.uth.gr/

http://dronepro.uth.gr/

@DronePro2020

 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ετικέτες: ΠΣΠΜΓΤ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ dronepro

Γίνε μέλος του συλλόγου


Αν θες να λαμβάνεις συνεχή υποστήριξη ως Μηχανικός Γεωπληροφορικής & Τοπογραφίας

γίνε ενεργό μέλος του Συλλόγου.

Εγγραφή στο newsletter

Η δυνατότητα εγγραφής στο newsletter του Συλλόγου, βρίσκεται προσωρινά εκτός λειτουργίας 

Επικοινωνία

    Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών
  Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας
     Παύλου Μελλά 6, Σέρρες, Τ.Κ. 62123
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Social media

Συνδεθείτε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ © 2019
Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.sgeotopo.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.