Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών
Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας

www.sgeotopo.gr

postLcycle

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το δωρεάν εργαστήριο (Workshop) GIS για Αρχαιολόγους (επίπεδο αρχαρίων), που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας, για τον Ιούλιο 2022 (Λ' Κύκλου – 30 ωρών).

Ο τίτλος του εργαστηρίου:

¨ Εισαγωγή στη Γεωπληροφορική. Γ.Π.Σ & χρήση του λογισμικού ανοικτού κώδικα QGIS – Αρχαιολογικές Εφαρμογές¨

 

Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε εξ' αποστάσεως μέσω πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης. Η συμμετοχή ήταν δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες Αρχαιολόγους (Φοιτητές, Απόφοιτους, Εργαζόμενους κ.α.) από όλη τη Ελλάδα. Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε για αρχάριους χρήστες και για χρήστες με μηδαμινή εμπειρία στο ανοικτό λογισμικό QGIS.

Ο Παν. Σύλλογος και το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά τον οργανωτή, επιστημονικό υπεύθυνο (εκπαιδευτή) και πρόεδρο του συλλόγου, Αθανάσιο Δήμου (M.Sc, M.Sc (M.Eng.) Μηχανικό Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας), για την εθελοντική του πρωτοβουλία καθώς και τον χρόνο που αφιέρωσε για την επίτευξη και ολοκλήρωση της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής δράσης.

Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν βεβαίωση παρακολούθησης.

Ετικέτες: Αθανάσιος Δήμου ΠΣΠΜΓΤ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ QGIS SUMMER WORKSHOP

1655922127663
 
Στο πλαίσιο των νέων δράσεων του ΠΣΠΜΓΤ, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη από μέλη και φίλους του συλλόγου, στο ιστορικό  κτήριο της βουλής.
 
1655921708068
 
Σε μια ιδιαίτερη ξενάγηση και επίσκεψη στο χώρο του ελληνικού κοινοβουλίου πραγματοποιήθηκε με συντονιστή τον πρόεδρο του συλλόγου Αθανάσιο Δήμου. Μέλη του ΔΣ παρευρέθηκαν (Κατσούλης, Βλάχος) καθώς και συνάδελφοι άλλων ειδικοτήτων ακόλουθοι των δράσεων του συλλόγου.
 1655921708040
 
Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την ιστορία του κτηρίου απο την επίσημη ιστοσελίδα:
https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ToKtirio/Istoria-Ktiriou/
 

Ετικέτες: ΠΣΠΜΓΤ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΒΟΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

280936936 10226585363009312 4007372759703661866 n

Συμμετοχή του προέδρου Αθανάσιου Δήμου ως μέντορας στο 3ο CASSINI HACKATHON στην Ελλάδα.
EU Space data, Copernicus, Galileo and EGNOS.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε την Πρωτοβουλία Ανταγωνιστικών Διαστημικών Start-ups για την Καινοτομία (CASSINI) για να θέσει την Ευρώπη πρωτοπόρο στις ψηφιακές τεχνολογίες. Το Corallia ως μέλος του Ερευνητικού κέντρου ΑΘΗΝΑ και το ESA BIC Greece οργανώνουν το CASSINI Hackathon Greece

Ετικέτες: Αθανάσιος Δήμου ΠΣΠΜΓΤ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ hackathons

ΕΠΑΛΑΤΗ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εξ αποστάσεως παρουσίαση εκπαιδευτικού προγράμματος του προέδρου του συλλόγου Αθανάσιου Δήμου στο 4o ΕΠΑΛ Αθηνών.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του του εγκεκριμένου από το Υπ. Παιδείας εκπαιδευτικό πρόγραμμα του συλλόγου φέρει το τίτλο: «Εκπαιδευτικές, Επαγγελματικές και Επιστημονικές Γεω-δράσεις της ειδικότητας του πτυχιούχου μηχανικού Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας» για μαθητές/τριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2021-2022.

Ετικέτες: Αθανάσιος Δήμου ΠΣΠΜΓΤ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΕΩΔΡΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Τηλε συνάντηση συνεργασίας πραγματοποίησε ο πρόεδρος του συλλόγου ΠΣΠΜΓΤ Αθανάσιος Δήμου με το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Γεωγράφων Ελλάδος.

geogr

Μεταξύ άλλων παρουσιάστηκαν οι παλιές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν (Επίσκεψη Αστεροσκοπείο Αθηνών και Επίσκεψη Γ.Υ.Σ.) με το προηγούμενο Δ.Σ. καθώς επίσης έγινε ενημέρωση για την άριστη συνεργασία του προέδρου Αθανάσιου Δήμου με τον τέως Διοικητή της ΓΥΣ και την επίτευξη αυτής της συνεργασίας σχετικά  με την προσθήκη περισσοτέρων θέσεων για την τρέχουσα προκήρυξη 2022 της ΓΥΣ. Επίσης επίτευγμα της συνεργασία του προέδρου μας ήταν να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά και προσθήκη της ειδικότητας του Γεωγράφου (στο πλαίσιο της συναδελφικής αλληλεγγύης).

Σύντομα θα συζητηθεί νέο πλαίσιο συνεργασιών και δράσεων μεταξύ των συλλόγων με κοινούς στόχους.

Ετικέτες: Αθανάσιος Δήμου ΠΣΠΜΓΤ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΓΡΑΦΩΝ

Γίνε μέλος του συλλόγου


Αν θες να λαμβάνεις συνεχή υποστήριξη ως Μηχανικός Γεωπληροφορικής & Τοπογραφίας

γίνε ενεργό μέλος του Συλλόγου.

Εγγραφή στο newsletter

Η δυνατότητα εγγραφής στο newsletter του Συλλόγου, βρίσκεται προσωρινά εκτός λειτουργίας 

Επικοινωνία

    Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών
  Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας
     Παύλου Μελλά 6, Σέρρες, Τ.Κ. 62123
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Social media

Συνδεθείτε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ © 2019
Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.sgeotopo.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.