Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών
Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας

www.sgeotopo.gr

kiriakoepe

Συνάντηση του προέδρου μας Αθανάσιου Δήμου, με τον κ. Δ. Κυριακό, Πρόεδρο της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδος (Ε.Π.Ε.) και Διευθυντή Δ.ΙΕΚ Αιγάλεω, στα πλαίσια των συνεργασιών και δράσεων του συλλόγου.

Ετικέτες: Αθανάσιος Δήμου ΠΣΠΜΓΤ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ Ε.Π.Ε.

lainaxorotaktes

Συνάντηση του προέδρου μας Αθανάσιου Δήμου, με τον κ. Λαϊνά Ι., Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Μηχανικών Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΣΕΜΠΧΠΑ), στα πλαίσια των συνεργασιών και δράσεων του συλλόγου.

Πραγματοποιήθηκε επίσης επικοινωνία και με την Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Μηχανικών Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης κα. Α. Αλεξανδροπούλου.

Ετικέτες: Αθανάσιος Δήμου ΠΣΠΜΓΤ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΕΜΠΧΠΑ

received 738452683324068

Επίσκεψη μελών και συναδέλφων στο Αστεροσκοπείο της Πεντέλης την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 και παρακολούθηση της ομιλία με τίτλο:
"Υπηρεσίες του κέντρου δορυφορικής τηλεπισκόπησης BEYOND για τη διαχείριση φυσικών καταστροφών",
του ερευνητή του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) κ. Ιωάννη Παπουτσή καθώς και παρατήρηση των άστρων με το τηλεσκόπιο Newall.

Ιδιαίτερη τιμή η παρουσία του (σε σύνταξη) Αστρονόμου κ. Ν. Ματσόπουλου, ο οποίος παρουσίασε της ιστορία του Αστεροσκοπείου της Πεντέλης και του τηλεσκοπίου Newall.

IMG 20191129 200818IMG 20191129 200841

Ακολούθησαν οι παρατηρήσεις των άστρων με το ιστορικό τηλεσκόπιο Newall  και ξενάγηση στο χώρο του Αστεροσκοπείου από τον κ. Α. Μυλωνά.

Η επιτυχημένη δράση  έγινε στα πλαίσια των συνεργασιών του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας και συγκεκριμένα του προέδρου μας Αθανάσιου Δήμου, με την Ένωση Γεωγράφων Ελλάδος και τον πρόεδρο τους Στάθη Αραποστάθη καθώς και με την συντονιστική ομάδα των Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και την συντονίστρια τους κ. Νίκη Αναστοπούλου.

IMG 20191129 201344

Ευχαριστήριο μήνυμα από τον πρόεδροΑθανάσιο Δήμου προς τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) κ. Σπύρο Βασιλάκο, καθώς και των Διευθυντή Ερευνών κ . Χαράλαμπο Κοντοέ για την στήριξη τους στη δράση του Συλλόγου καθώς και στην άμεση ανταπόκριση τους στο κάλεσμα μας.

Φωτογραφικό Υλικό:

Το φεγγάρι απο το τηλεσκόπιο

received 461556521215259

received 1460889987422711

received 2219988621634334

Ετικέτες: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΓΕΩ ΑΤΜ ΕΜΠ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗ NEWALL

77134249 10220031068636049 2824569054482661376 o

Συνάντηση του προέδρου μας Αθανάσιου Δήμου, με τη Γενική Διευθύντρια της «Εταιρείας Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα ΕΕΛ/ΛΑΚ», κα. Μητροπούλου, στα γραφεία της ΕΛΛΑΚ στο Σεράφειο κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας, στα πλαίσια των συνεργασιών και δράσεων του συλλόγου.

Μέτοχοι της ΕΕΛΛΑΚ είναι 36 Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα με αντικείμενο το ελεύθερο λογισμικό καθώς και το λογισμικό ανοικτού κώδικα στο χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Ετικέτες: Αθανάσιος Δήμου ΠΣΠΜΓΤ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΛΛΑΚ

1

Συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος του συλλόγου Αθανάσιος Δήμου στην εβδομαδιαία εκπομπή ..περί Παιδείας στο τηλεοπτικό σταθμό Ολυμπιακή ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΟΡΤ) στο Πύργο Ηλείας και στην παρουσιάστρια - εκπαιδευτικό κα Μαρία- Κυριακή Καραγγελή.

                 2     3

Μια συνέντευξη με τίτλο «η Γεωπληροφορική στην Εκπαίδευση». Στην ωριαία σχεδόν εκπομπή παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν θέματα που άπτονται της καινοτόμας πολυεπιστήμης της Γεωπληροφορικής καθώς και των επιστημονικών κλάδων της. Επίσης αναφέρθηκαν εφαρμογές και λογισμικά με παραδείγματα χρήσης στο τομέα της Εκπαίδευσης.

Πραγματοποιήθηκε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με την Δρ. Λίλα Θεοδωρίδου, Καθηγήτρια και πρώην αντιπρύτανη του τμήματος Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου (τέως ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας)

Απόσπασμα από την καθημερινή εφημερίδα Πατρίς (τη δεύτερη αρχαιότερη καθημερινή εφημερίδα στην Ελλάδα από το 1902) για την φιλοξενία και το αφιέρωμα της εκπομπής.

4

Η εκπομπή μεταδόθηκε την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 22:00

Το Φωτογραφικό υλικό είναι από τα γυρίσματα της εκπομπής στο χώρο του Τηλεοπτικού Σταθμού Ο.Ρ.Τ.

Σύντομα θα είναι διαθέσιμο και το βίντεο της εκπομπής

Ετικέτες: Αθανάσιος Δήμου ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΕΡΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΡΤ

Γίνε μέλος του συλλόγου


Αν θες να λαμβάνεις συνεχή υποστήριξη ως Μηχανικός Γεωπληροφορικής & Τοπογραφίας

γίνε ενεργό μέλος του Συλλόγου.

Εγγραφή στο newsletter

Please enable the javascript to submit this form

Επικοινωνία

    Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών
  Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας
     Παύλου Μελλά 6, Σέρρες, Τ.Κ. 62123
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Social media

Συνδεθείτε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ © 2019
Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.sgeotopo.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.