Συμμετοχή του προέδρου Αθ. Δήμου ως μέντορα και του συλλόγου ως Community Partner στον 1ο CASSINI HACKATHON in Athens 2021 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

cassini

Συμμετοχή του προέδρου Αθ. Δήμου ως μέντορα και του συλλόγου ως Community Partner στον 1ο CASSINI HACKATHON in Athens 2021 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας, στηρίζει ως Community Partner τον 1ο CASSINI HACKATHON in Athens 2021, μια δυναμική πρωτοβουλία με σκοπό να συνδέσει τους χάκερς στο τομέα του διαστήματος χρησιμοποιώντας δεδομένα Copernicus και EGNSS.

Στον εν λόγω διαγωνισμό συμμετέχει και ο πρόεδρος μας Αθανάσιος Δήμου ως μέντορας και υποστηρίζει μαζί με τον σύλλογο την καινοτόμα προσπάθεια και δράση που γίνεται στη χώρα μας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε την Πρωτοβουλία Ανταγωνιστικών Διαστημικών Start-ups για την Καινοτομία (CASSINI) για να θέσει την Ευρώπη πρωτοπόρο στις ψηφιακές τεχνολογίες. Το Corallia και το ESA BIC Greece οργανώνουν το CASSINI Hackathon Greece, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το 1ο CASSINI HACKATHON θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε 10 ευρωπαϊκές χώρες από τις 18-20 Ιουνίου. Ο στόχος του Hackathon είναι «Ψηφιοποίηση των πράσινων χώρων» και τρεις προκλήσεις περιμένουν τους πιθανούς χάκερ για να το επιτύχουν: # 1 Ανακαλύψτε την πόλη σας / # 2 Παραμείνετε σε φόρμα & υγιείς / # 3 Προστατεύοντας τις αγροτικές περιοχές μας.

Αν σε ενδιαφέρει η νεοφυής επιχειρηματικότητα και θες να αναπτύξεις νέες εφαρμογές, λύσεις αλλά και video games με τη χρήση δεδομένων γεωσκόπησης, δήλωσε τώρα συμμετοχή!

Για περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

Ετικέτες: Αθανάσιος Δήμου ΠΣΠΜΓΤ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ hackathons mentoring cassini