ipomnima

Υπόμνημα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έστειλε ο ΠΣΠΜΓΤ για τους Διαπιστευμένους Μηχανικούς Κτηματολογίου που συζητάτε στο σχετικό νομοσχέδιο με τίτλο  «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ, ΝΕΕΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ».

Όσον αφορά τα Προσόντα διαπιστευμένου Μηχανικού για το Κτηματολόγιο και συγκεκριμένα την παράγραφο α του άρθρου 24, για άλλη μία φορά παρατηρείται η απομόνωση και περιθωριοποίηση των πτυχιούχων ΤΕ με μία παράγραφο. Ενώ η αρχική τοποθέτηση επί του νομοσχεδίου ορθά συμπεριλάμβανε την ειδικότητά μας, εντέχνως, αμέσως μετά τη διαβούλευση και πριν φτάσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο προς συζήτηση το αρχικό νομοσχέδιο είχε τροποποιηθεί ως προς το δικαίωμα διαπίστευσης, αφήνοντας απ’ έξω την ειδικότητά μας.

Η άμεση απάντηση και έντονη αντίδραση του Συλλόγου δόθηκε με σχετικό υπόμνημα στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, η οποία και συνεδριάζει σήμερα για το σχετικό νομοσχέδιο. Ταυτόχρονα, με προσωπική επιστολή ενημερώθηκε το σώμα της Βουλής για τα φαινόμενα καιροσκοπίας που πηγάζουν από τους κόλπους συλλόγων που αρέσκονται στην ανισότητα και στην ελλιποβαρή ερμηνεία νόμων και αποφάσεων του ΣτΕ. Τέλος, ενημερώθηκε η ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που κατέθεσε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, όπως επίσης και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό Υπόμνημα ΕΔΩ

Ετικέτες: ΠΣΠΜΓΤ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΒΟΥΛΗ ΥΠΟΜΝΗΜΑ