Συμμετοχή μελών του Συλλόγου σε Διεθνές Συνέδριο στη πόλη της Λάρισας.

72667844 10220955890155390 4829090571391860736 o

Στα πλαίσια του 5ου διεθνούς συνεδρίου για την προώθηση της εκπαιδευτικής καινοτομίας που πραγματοποιήθηκε στη πόλη της Λάρισα το τριήμερο 11-13 Οκτωβρίου 2019, μέλη του συλλόγου από όλη την Ελλάδα ήταν παρόντες για να στηρίξουν την νέα συνεργασία του Συλλόγου καθώς και να συμμετάσχουν ενεργά με εισηγήσεις και Εργαστηριακές παρουσιάσεις σε θέματα που άπτονται της Επιστήμης της Γεωπληροφορικής.

Αρχικά παρουσιάστηκε από την τριμελή ομάδα των Αθανάσιο Δήμου (από την πόλη της Ελασσόνας), το Δημήτριο Τζιουμακλή (απο το Σαραντάπορο Ελασσόνας) και τον Χαρίσιο Λαμπρόπουλο (απο τη πόλη της Κοζάνης), εισήγηση με θέμα: "Οι Δασικοί χάρτες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση".

73221223 10219605374153953 5085337537271037952 o\

Στη συνέχεια από τους Αθανάσιο Δήμου (από τη πόλη της Ελασσόνας) και τον Στέφανο Καριώτη (από τη πόλη των Σερρών) πραγαμτοποιήθηκε Εκπαίδευση μέσω εργαστηρίου σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από ολη τη Ελλάδα, με τίτλο "Χρήση ανοικτού λογισμικού Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών QGIS για την δημιουργία χαρτών σε εκπαιδευτικά πλαίσια".

72316309 10219615916657509 8386063356431171584 n72489409 10219615916977517 1915826362027868160 n

Η τρίτη ομάδα με τους Συμεών Μπούσια (από τη πόλη της Πάτρας) και τον Αθανάσιο Δήμου (από τη πόλη της Ελασσόνας), παρουσίασαν εισήγηση με θέμα: "Η επιστήμη της Γεωπληροφορικης ως εναλλακτική μέθοδος διδασκαλίας στην Δευτεροβάθμια  Εκπαίδευση".

Τέλος αξιοσημείωτω ειναι να αναφερθεί ότι ο πρόεδρος του Συλλόγου, επιτέλεσε ως μέλος του προεδρείου εισηγήσεων, σε συνεδρίες παρουσιάσεων με θέμα "Καινοτόμες διδακτικές πρακτικές και μέθοδοι στους εκπαιδευτικούς κλάδους ΠΕ86".

72645973 10219613344393204 1598378169470025728 n

Ετικέτες: Αθανάσιος Δήμου ΠΣΠΜΓΤ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΕΠΕΚ